Solna terapija je najboljša investicija za zdravo starost

Solna terapija je povsem naravna in klinično preizkušena metoda, ki ima izreden učinek na: dihala (nos, grlo, sinuse, pljuča), blaženje mokrega in suhega kašlja, sluznico dihalnih poti, vnetje ušes, kožo in imunski sistem.

Izvedi več

Doživite popolno umiritev in sprostitev telesa ter duha

Poleg terapevtskega učinka v solni sobi doživite popolno umiritev in sprostitev telesa ter duha in s tem poskrbite za svoje duševno zdravje. Vedno večji pomen ima tudi kot preventiva in regeneracija za športnike. Prav tako jo uporabljajo pevci pred nastopi, kadilci pa z njo blažijo oteženo dihanje in lajšajo kašelj. Solne terapije pomagajo tudi pri kroničnem stresu, utrujenosti, slabem spanju, smrčanju, pri mišičnih obolenjih in bolečinah v sklepih.

Kako deluje?

Solna terapija ali haloterapija je inhalacija (vdihavanje) in izpostavljanje telesa suhemu solnemu aerosolu. Terapija je naravna in varna. Aerosol z dihanjem prodira v zgornje in spodnje dihalne poti ter se absorbira skozi kožo. Sol ima na naša dihala in kožo očiščevalno, razkuževalno in protivnetno delovanje. V solni sobi je tako med terapijo povsem sterilno okolje. Primerna je tudi za otroke od šestega meseca starosti.

Kakšni so pozitivni učinki?

Pozitivni učinki solnih terapij se kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepi se imunski sistem, aktivira se limfni sistem, obnovi in okrepi se sluznica dihalnih poti, obnovi in prečisti pa se tudi koža. Vse to pripomore k blažji obliki, hitrejšem izboljšanju ter manj pogostim zdravstvenim težavam.

Kakšni so stranski učinki.

Stranskih učinkov ni, medtem ko stranke opozorimo, da lahko pride do izločanja sluzi, ki se je nakopičila bodisi v grlu, nosu, sinusnih kanalih ipd. Odvečno sluz lahko izkašljajo, otroci jo lahko tudi bruhnejo. Prav tako jo lahko zasledimo v blatu. Tega se ne smemo bati, saj aerosol deluje tako, da suši sluz, ki se nato izlušči.

Kaj morate še vedeti?

Koliko terapij potrebujemo?

Število terapij se priporoča glede na težavo. Povprečno gre za tretma 12-15 terapij. V kolikor gre za čiščenje sinusnih kanalov in odpravo vnetja ušesa se priporoča vsaj 6 terapij. Za težja obolenja (kronični bronhitis, astma, sinusitis)pa tudi do 20 terapij. Število se prilagodi stanju pacienta. Določene težave se lahko terapirajo tudi na dva dni, saj aerosol v telesu deluje 48 ur.

Kaj moramo obleči?

Na solno terapijo pridite čisti, v čistih oblačilih in nogavicah. Pri težavah s kožo, vas prosimo, da nosite dolge rokave. Na prvem srečanju boste prejeli plašč, ki ga oblečete. V kolikor je predpisanih več terapij, boste plašč prejeli in ga ponovno prinesli s sabo na naslednjo terapijo.

Elektronske naprave?

Med samo terapijo ne priporočamo uporabe, saj lahko aerosol poškoduje Vašo napravo, poruši pa se tudi ravnovesje negativnih ionov. Na terapijo lahko prinesete svojo knjigo, poslušate glasbo ali pravljice in se popolnoma sprostite.

Pozitivni učinki

Pozitivni učinki solnih terapij se kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepi se imunski sistem, aktivira se limfni sistem, obnovi in okrepi se sluznica dihalnih poti, obnovi in prečisti pa se tudi koža. Vse to pripomore k blažji obliki, hitrejšem izboljšanju ter manj pogostim zdravstvenim težavam.

Zakaj ravno Solna terapija?

4 razlogi, zakaj vsak potrebuje solno terapijo?

Zdrava družina

Solna terapija je priporočljiva za vse člane družine, tako otroke kot tudi starejše, saj si vsi želimo zdravje in zadovoljstvo za svoje najbližje.

Razstrupitev telesa

Ker solni aerosol deluje na pretok limfe v telesu, je tudi odlična pot za razstrupljanje telesa. Prav tako močno sproščajo telo, saj potekajo v zelo sproščujočem ambientu solnih sob ob prijetni zvočni spremljavi in svetlobnih učinkih.

Regeneracija

So odlična preventiva in regeneracija za športnike in vse rekreativce.

Investicija v zdravje

Že danes investirajte v lastno zdravje in si tako zagotovite boljšo prihodnost.

Cene naših storitev

Solna terapija

20€

  • 40 min
  • 1 obisk
Rezerviraj termin

Solna terapija

10€

  • 20 min
  • 1 obisk
Rezerviraj termin

Kje se nahajamo?

»Dan je nepopoln, če pozabimo na sprostitev svojega telesa in duha.« Si želite odmakniti od dnevne rutine, izklopiti misli in okrepiti duha in telo? V centru RELIVE, prvem tovrstnem v Posavju, ponujamo celostno obravnavo telesa, ozaveščamo o pozitivnih učinkih gibanja, poskrbimo za izboljšanje zdravje in počutja. Z obiskom Centra RELIVE si polepšate dan, se sprostite, naužiteje novih energij, okrepite telo in prerojeni stopite v nov dan.

Rezervirajte svoj termin    Več o splošnih pogojih, si lahko preberite TUKAJ