Aromatični masažni programi

Aromaterapija je popolna sprostitev duše in telesa. Sproščujoča masaža z aromami in eteričnimi olji zagotavlja telesu stanje popolnega miru in harmonije. Eterična olja učinkujejo sproščujoče na fizični, psihični, emocionalni in duhovni ravni, saj očiščujejo telo preko limfnega sistema, sproščajo fizično in psihično napetost ter uravnovešajo misli.

Pri zdravljenju z aromaterapijo uporabljajmo lastnosti žive rastline, ki zagotavljajo njen obstoj in so »ujete« v eteričnih oljih, pravimo ji tudi rastlinski hormoni ali esence. Gre za hitro hlapne in zelo koncentrirane snovi pridobljene iz celih aromatičnih rastlin ali njihovih delov (plodov, cvetov, lubja lesa, iglic, listov poganjkov, korenin.)

Večina eteričnih olj vsebuje preko sto kompleksnih kemijskih spojin kot so terpeni, alkoholi, aldehidi, ketoni, oksidi, fenoli in estri. Molekule eteričnih olj so majhne, zato hitro prehajajo preko kože in dihalnih poti v kri, od koder učinkujejo na tkiva, organe, ter na hormonski in živčni sistem, tako delujejo na psihološki, fiziološki, duhovni in energijski ravni.

Najbolj raziskano
področje delovanja eteričnih olj je njihova antiseptična aktivnost. Znanstveno dokazano je, da eterična olja delujejo protiglivično, protivirusno in antibakterijsko ter da njihova naravna aroma vpliva na naša čustva, zbranost in vedenje.

Naši programi

ANTISTRES MASAŽA: EO sivke, kamilice, melise
RAZSTRUPITVENA MASAŽA: EO limone, poprove mete, cimeta
MASAŽA ZA DVIG IMUNSKEGA SISTEMA: EO cimeta, pomaranče, evkalipta
OKREPITVENA MASAŽA: EO limonske trave, ingverja, cimeta
SPROSTITVENA MASAŽA: EO kamilice, sivke, poprove mete