NOVO Tecar terapija

Terapije sistema Tecar so izjemno učinkovite in dajejo hitre rezultate ter nam tako hitro in učinkovito izboljšajo oz povrnejo kvaliteto življenja. Sistem Tecar se v Italiji uporablja v terapevtske in lepotne namene že desetletje. Nova tehnologija je najprej našla svojo potrditev na področju športne medicine, kjer je nuja po čim hitrejšem in kakovostnem okrevanju predpogoj za vrnitev športnika na trening. Odlične in izredno hitre učinke sedaj uporablja množica ljudi z bolj ali manj izraženimi težavami sodobnega načina življenja.

TERAPIJE SISTEMA TECAR UČINKOVITO DELUJEJO NA:
Kožo in podkožno tkivo: odpravljajo zastoj limfe in izboljšajo prekrvavitev pri fibroznem celulitu, limfedemu, izboljšajo metabolizem v sami koži. Slednji učinek je lepo viden na koži obraza po 20 minutni terapiji s sistemom Tecar.
Mišice: sprosti se napetost in zmanjša bolečina. Učinek je v nasprotju z navadno masažo vedno enak in sega v globino – tudi do mišic, ki jih z ročno masažo ne dosežemo.
Sklepe: pri oteklih sklepih se zmanjša obseg in bolečina, pri zatrdelih sklepih pa se izboljša prekrvavitev in s tem gibljivost.
Kite in ligamente: okrevanje je hitrejše in kvalitetnejše kot s katerokoli drugo do sedaj uporabljeno metodo.

TERAPIJA TECAR SPODBUDI NAŠE NARAVNE PROCESE CELJENJA!
Terapije sistema Tecar spodbujajo energijo iz notranjosti biološih tkiv in tako sprožajo naravne procese obnavljanja ter protivnetne procese. Tehnika pomaga terapevtu pri odpravi bolečine in njenih vzrokov.

Odličen učinek terapij sistema Tecar je posledica načina delovanja sistema Tecar na telo: hitro spreminjanje polaritete na elektrodi deluje na aktiviranje ionov v celici, poviša se njen metabolizem, poveča se tvorba energije, zaradi tega se poveča poraba kisika (tj. poveča se potreba po kisiku) ki poveča dotok krvi s širjenjem majhnih krvnih žil. Izboljšana prekrvavitev hitreje odplavi produkte mišične dejavnosti, zmanjša oteklino, bolečino in ustvari pogoje za normalno delovanje prizadetega dela telesa.

S terapijami Tecar zelo uspešno in hitro odpravimo bolečine in težave, ki so posledica sodobnega načina življenja ali bolezni in sicer:

  • Bolečine v hrbtenici (npr. degenerativne spremembe)
  • Bolečine v roki/nogi (cervicobrachialgia, lumboischialgia)
  • Stanja po poškodbah mehkih tkiv ter zlomih (npr. zvin gležnja, stanje po odvzemu imobilizacije zaradi poškodbe/zloma)
  • Bolezni sklepov in obsklepnih tkiv, revmatične bolezni
  • Polyneuropathia diabetica ter stanja po poškodbah živcev
  • Limfedemi, otekanje nog in krči v mečih
  • Športne poškodbe

Terapija deluje lokalno – na delu telesa ki ga želimo zdraviti, edini kontraindikaciji sta srčni spodbujevalnik in nosečnost, deluje tudi na notranje organe – jih spodbuja ali umirja njihovo delovanje, odvisno od oblike terapije ki jo izberemo. Pomaga tudi pri dvigovanju splošne kondicije in deluje preventivno pri preprečavanju ponavljajočih se poškodb. Terapijo lahko izvajamo tudi, če je prisoten osteosintetski materijal (npr. rehabilitacija po operaciji kolkov)

TERAPEVTSKE PREDNOSTI TERAPIJE TECAR:
Z metodo Tecar prehaja rehabilitacijska terapija v novo obdobje za katero so značilni krajši čas terapije, takojšnji rezultati ter stabilnost le-teh. Rezultati terapij s sistemom Tecar so namreč pridobljeni s stimulacijo in okrepitvijo notranje obnovitvene sposobnosti tkiv.

Metoda Tecar deluje hitro in učinkovito pri poškodbah kolena, ramena, gležnja, kolka, hrbtenice, rok in mišic, pa tudi pri pri bolečih vnetnih osteoartikularnih in mišičnih patologijah kot so artroze, lumbalgije in išijalgije.

Pozitivni učinki so vidni že po prvi uporabi. Odprava bolečine je namreč takojšnja. To olajša in poveča učinkoviost vseh nadaljnjih postopkov, ker so mišice in ligamenti osvobojeni antalgične kontrakcije. Odsotnost bolečine omogoča globinsko masažo in s tem boljše in stabilnejše rezultate. Gibljivost postane preprostejša, metoda omogoča povrnitev normalne delovne aktivnosti, tudi atletske in to v najkrajšem času, upoštevaje fiziološke zmožnosti organizma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.