Nasveti kako preprečiti najbolj pogoste športne poškodb

Bodisi se s športom ukvarjate profesionalno bodisi rekreativno, vam bo iz prve roke znano, da športne poškodbe lahko ovirajo vaša športna prizadevanja na različne načine. Športne poškodbe vplivajo na vaš vsakdan in vam tako otežijo najbolj preprosta dnevna opravila. Na srečo, ne glede na to, da ima ukvarjanje s športom tako pozitivne kot tudi nekatere negativne učinke in veliko poškodb ni mogoče predvideti, z nekaj nasveti lahko omilimo nekatere najbolj pogoste med njimi.

Večina športnih poškodb je lažje preprečiti, kakor pa zdraviti. Prav zato je pomembno, da se po nasvet obrnete k vašemu trenerju ali športnem svetovalcu, o tem kako lahko ostanete zdravi v času celotne sezone. V odvisnosti od športa s katerim se ukvarjate, boste najverjetneje prilagodili rutino, ki vam bo zagotavljala preventivo, da boste s tem preprečili poškodbe, še preden do njih pride.

Poleg tega, da dosledno skrbimo za dobre navade kot je reden trening za moč, raztezanje po vadbi in ustrezno ogrevanje, bomo ob upoštevanju naslednjih korakov preprečili nekaj najbolj pogostih športnih poškodb.

Želite več takšnih člankov?

Izpolni vsa polja in se prijavi na Relive svetuje ter tedensko prejemaj uporabne informacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.