KOLENO

Pri patelarni tendinopatiji govorimo o vnetju patelarnega ligamenta (tetiva, ki povezuje pogačico in golenico). Po »domače« temu pravimo skakalno koleno. Poškodbo prepoznamo z ostro bolečino v področju tetive. Bolečina se začuti pri pritisku na boleče tkivo, raztegu tkiva ali aktivaciji sprednje stegenske mišice. Kot že samo ime pove, se pogosto pojavlja pri ljudeh, ki veliko skačejo. Zdravljenje je dokaj enostavno, poslužujemo pa se naslednjih terapij: prečna frikcija, tecar (v akutnem stanju), ultrazvok (v kroničnem stanju), protibolečinska elektroterapija, Ergon tehnika, raztezanje, kinesiotaping in eksentrična vadba. V aktuni fazi lahko poškodbo pozdravimo v 6ih terapijah, za kronično pa vnetje pa potrebujemo vsaj 12 terapij.

TERAPEVTSKI PROGRAM:


Število obiskov: 4 obiski

Začetni pregled: Diagnostični pregled po Cyriaxu, Tecar terapija ali ultrazvočna terapija, bioptron, prečno frikcijska masaža, mobilizacija mehkih tkiv z Ergon tehniko.

3 x Terapevtska vadba: Ekscentrična vadba za kvadriceps, krepitev ostalih mišic (mišice kolka, mišice goleni, zadnje stegenske mišice), proprioceptivna vadba, stabilizacijska vadba in vaje raztezanje

CENA:

105€

Comments are closed here.