Poskrbite za svoje telo

s celostnim pristopom.

Prijavite se na popolnoma brezplačen posvet s terapevtom, na katerem bomo podrobneje preučili in analizirali vašo težavo (bolečine, poškodbe) ter se pogovorili o ciljih, ki jih želite doseči. Skupaj s sodelavci bomo na podlagi ocene oblikovali predlog programa za dosego cilja. Prvi posvet je popolnoma neobvezujoč in brezplačen.

RELIVOVA KINEZILOŠKA KLINIKA


V centru stremimo k holistični obravnavi posameznika, saj se zavedamo, da lahko le s celostno obravnavo in strokovno podporo stranke dosežemo zastavljene cilje. Skupaj s strankami poskrbimo za dvig kvalitete življenja, ohranjanje zdravja, boljšega počutja, vitalnosti in/ali doseganje profesionalne kot rekreativne športne pripravljenosti.

Kineziološka klinika je vodena s strani naših diplomiranih kineziologov, ki v začetni fazi tesno sodelujejo s našimi fizioterapevti. Ukvarjamo se s težavami, ki nastanejo kot posledica načina življenja (sedeče delo) ali poškodbe/patološkega stanja.

Pri delu uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo kot so na primer: Laser in TECar ter najnovejše metode pri procesu post-rehabilitacije, kot so cupping in dryneedeling metoda in podobno.

KAJ JE KINEZIOLOGIJA


Kineziologija je znanost, ki je odgovorna za vračanje telesa v optimalno stanje in vzpostavljanje pravilne biomehanike gibalnih vzorcev po poškodbi. V procesu rehabilitacije naša klinika predstavlja drugo fazo rehabilitacije, v kateri izbiramo optimalne vaje za nadaljnji progresivni vadbeni režim. Sekundarna faza rehabilitacije tako nastopi šele, ko pacient ne čuti bolečin. Ko pa je vzrok odpravljen (povrnjeno ravnovesje mišic, optimalno delovanje sklepov, zadostna fizična pripravljenost, korekcija drže in gibanja) je rehabilitacija zaključena. 

Poleg kineziološke obravnave po poškodbi je individualno vodenje vadbenega procesa primerno tudi za vse tiste, ki imajo različne cilje: pridobivanje mišične mase, povečanje fizične vzdržljivosti, izguba telesne maščobe ali se soočajo s kroničnimi bolečinami. 

Kineziološka obravnava je zastavljena za vsakega posameznika individualno in je odvisna od vaših ciljev in trenutnega stanja. V kolikor se niste srečali s poškodbo, potrebujete post rehabilitacijsko vadbo ali pa imate specifičen fizični cilj, se posvetujemo, opravimo meritve telesne sestave (INBODY), funkcionalne teste in nadaljujemo z individualnim vadbenim programom. 

PODROČJA DELOVANJA IN AKTUALNI PROGRAMI


  • SKUPINSKE IN OSEBNE VADBE 
  • FIZIČNA PRIPRAVA TELESA – HUJŠANJE
  • FIZIČNA PRIPRAVA TELESA –  PRIDOBITEV MIŠIČNE MASE
  • OSEBNE VADBE ZA NOSEČNICE IN VADBA PO PORODU
  • TERAPEVTSKE VADBE (HRBTENIČARJI IPD.)
  • INDIVIDUALNE PRIPRAVE NA POSEBNE GIBALNE PREISKUSE, DOGODKE 

Priprave na smučarsko sezono, za služenje vojaškega roka, za športna tekmovanja…

  • INDIVIDUALNI PROGRAMI (vzpostavitve pravilne biomehanike gibanja sklepov, druga faza rehabilitacije poškodb)

Korekcija drže, krepitev mišic medeničnega dna, krepitev mišic v sekundarni fazi rehabilitacije poškodb SKLEPOV RAME, KOMOLCA, KOLKA, KOLENA, KRIŽNIH VEZI, GLEŽNJA itd.

Zaupalo nam je že več kot 1000 ljudi.

Anja

Plesalci svoje telo uporabljamo za ustvarjanje umetnosti, ki od nas zahteva različne fizične napore, kar pa velikokrat pripelje do raznih poškodb.
Pred dvema letoma sem se soočila s hudo poškodbo dislokacije levega kolena, kjer sta bili poškodovani obe stranski vezi, sprednja križna vez in zlomljen meniskus. Takoj po poškodbi sem pričela z vajami pod budnim očesom Timoteja Kostrevca, ki je moje telo pripravil na potrebni operaciji. Po kirurških posegih sem nadaljevala z rehabilitacijo po rekonstrukciji križne vezi in operaciji meniskusa, kjer sem upoštevala njegov natančen načrt. Po napornem in zares trdnem delu skupaj s »Timijem« sem svojo rehabilitacijo zaključila v predvidenem času. Na plesni parket sem se vrnila v dobri pripravljenosti, še dandanes pa se Timoteju zahvaljujem za vse dosežke in pobrane nagrade od poškodbe naprej.
Timotej s svojo strokovnostjo poskrbi, da vsaka stranka razume situacijo s katero se sooča, s strpnostjo pomiri in vlije upanje vsakemu padlemu športniku ter s svojo srčno predanostjo do dela olajša in prilagodi potek rehabilitacije vsakemu posamezniku. Je človek, ki najde pot iz najtemnejših scenarijev in je fizioterapevt z veliko začetnico.

Tinkara

Timi je oseba, ki s svojim nasmehom in dobrovoljnostjo z veseljem sprejema nove izzive in izkušnje, ki mu jih nudijo vsakodnevni obiski različnih pacientov v ambulanti. Je fizioterapevt, ki si zate vzame čas in te s sproščenim pogovorom popelje čez številna vprašanja o težavi in s tem nudi res podroben pregled, ki ga na podlagi svojega znanja dopolni z odlično pripravljeno terapijo. Z atletiko se ukvarjam že 7 let in sem, zaradi različnih poškodb že šla čez roke mnogih fizioterapevtov, ampak si upam trditi, da je Timi eden najboljših.